top of page
  • Writer's pictureToni Rotget

La cultura nord-americana contemporània(Una visió antropològica)


La cultura nord-americana contemporània

(Una visió antropològica)

America now: The Anthropology of a Changing Culture

Marvin Harris

Alianza Editorial. Madrid 1984


Aquest llibre tracte de cultes, de la delinqüència, de mercaderia de poc valor i del dòlar, que cada cop dóna menys de sí. Tracta de les sales de pornografia, sex-shops i homes que es besen enmig del carrer; de filles que se'n van a viure amb un home, dones esvalotades, matrimonis composts, divorcis en augment, i que afegit a tot això, ningú tengui fills. Tracta d'ancianes que són assaltades i violades, persones que són empeses a la via al pas del tren i tirotejos a gasolineres. De cartes que triguen setmanes en arribar, cambrers que et tiren el menjar a la cara, dependents mal educats i ordinadors que et passen factura per coses que mai has comprat…


Amb el bagatge i experiència que li proporcionen els treballs realitzats, al llarg de trenta anys, en pobles i societats d'altres continents, Marvin Harris ens ofereix en aquest brillant assaig una visió antropològica dels radicals canvis sorgits en la cultura nord-americana dels nostres dies.


El mètode aplicat aboca sorprenents resultats en projectar nova llum sobre les transformacions produïdes en diversos àmbits i esbrinar algunes respostes sobre qüestions tan sorprenents com la relació que guarden entre si la inflació i la mala qualitat dels béns de consum, els índex creixents de delinqüència o la proliferació de cultes estrafolaris.

Toni Rotget, Comunicador

Comments


bottom of page